Geyammer over Twitter

Twitter heeft voor u geen geheimen meer. U doet er uit volle borst aan mee of lacht wat meewarig als u mensen hoort tsjilpen. Maar er is nu ook Yammer, een twitterkanaal voor binnen bedrijven − de zakelijke variant van Twitter dus. Straks mag u van de baas niet langer Twitteren, maar wel Yammeren. Wat een spijt zal de baas na verloop van tijd van dat besluit krijgen en wat zal de Arbeidsinspectie in eerste instantie de oren spitsen. Wie gaat de vakbonden informeren over het feit dat het gejammer, waar ze normaal snel op afkomen, deze keer genegeerd kan worden?
Het aantal online communicatiemogelijkheden neemt met de dag toe, maar gelukkig gaat Google Wave, onlangs aangekondigd, alles wat tussen mens, machine en cyberspace mogelijk is, integreren in één grote cockpit. En over een paar jaar hebben we een meta-cockpit nodig – noem het een verkeerstoren of de ‘digitaalverkeersleiding’ – om al onze cockpits te managen. Daarna komen er medicijnen op de markt die de nullen en enen in je hoofd omzetten naar analoge signalen, waarmee je vervolgens naar de webtherapeuten kan, die op zijn beurt zijn best doet om je te bevrijden van opgelopen webtrauma’s. Aan het eind van deze zorgketen is er een informatiespecialist die je wijst op de aan/uit knop van de pc.
Toen ik met mijn zoon in Rome was (nuja, ik zat gewoon in de tuin en bekeek via Google Street View het hotel waar hij had gelogeerd − we zochten onze weg naar de Trevi-fonteinen) hoorden we de koolmezen in de bomen kwetteren. Dat bracht ons beiden op de nieuwste variant van Twitter: kwetter. Of meer internationaal gespeld: quetter. Of meer trendy aangeduid met: qwetter. Wat is het is, hebben wij nog niet bedacht, maar dat het er aan zit te komen, is zeker. Vraag het maar aan de koolmezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: