Kennismigranten

In onze intercity’s zit nog geen wifi, ons onderwijs dreigt het slachtoffer te worden van grootscheepse bezuinigingen, de PVV zorgt voor een onvriendelijk sociaal klimaat en Balkenende heeft met het innovatieplatform nog niet voor een versnelling gezorgd van onze kenniseconomie. T-Mobile kampt met 3G-netwerkproblemen, onze banken stoeien met legacy en gebrek aan innovatie; onze privacy staat sterker onder druk dan in andere landen. Toch doen we het niet slecht als het aan SEO ligt: volgens het onderzoek ‘Wat beweegt kennismigranten’  zetten kennismigranten ons land op de derde plaats (na de VS en Zwitserland). Dat komt vooral door het salaris, de carrièrekansen, de kennisinfrastructuur en het hoger onderwijs dat ons land te bieden heeft.

Maria van der Hoeven stelt in een reactie dat Nederland de kennismigranten hard nodig heeft. Die uitspraak zou wel eens bewaarheid kunnen worden als we in ons land (ook) mensen blijven opleiden voor vrijetijdswetenschappen of interreligieuze spiritualiteitsstudies.

Gelukkig loopt ons land voorop als het gaat om de populariteit van Linkedin. Helaas is ook dat niet voldoende om onze kenniseconomie op te laten draaien. Waar we wel ons geld mee kunnen verdienen, blijft in de meeste verkiezingsdebatten tot nu toe onbeantwoord. We zijn pas echt ten dode opgeschreven als Wilders het woord ‘kennis’ koppelt aan het woord ‘migrant’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: