Happy few

Burgers moeten de buikriem aantrekken, een andere conclusie is niet mogelijk nu het regeer- en gedoogakkoord alleen nog door de rechtse kerk (lees: CDA partijcongres) moet worden goedgekeurd.

De Nederlandse economie krijgt dus nog een knauw. Zij die al een tablet pc hebben aangeschaft, mogen zich gelukkig prijzen. Die buit is binnen en gelukkig zijn er veel gratis apps waarmee je de winter wel kunt door komen. Sommige iPad bezitters zullen spijt krijgen van hun aankoop. Er is een hele horde aan tablets op komst, hoofdzakelijk van Aziatische herkomst, waar de fabrikanten net een tikje slimmer zijn dan de creatieven uit ‘Silly’ con Valley. Sony, Samsung, Sharp en zelfs Dell hebben allemaal geleerd van Apple en dat groeiende aanbod zal tevens voor lagere prijzen gaan zorgen.

Ook openbare bibliotheken schijnen te investeren in iPads. Het is de vraag wat zij en hun klanten er mee kunnen. Meedoen aan de tablet hype en meegaan in de groep early adopters kan uitlopen op een dure hobby. De hardware markt is nog niet uitgekristalliseerd en aan de softwarekant is het gesloten bolwerk Apple aan het werken aan een meer flexibele opstelling richting ontwikkelaars van apps. Overigens vermoedelijk net te laat – Android groeit bij deze techneuten harder in populariteit dan iOS – en daarmee wordt de iPad weer het ding zoals het oorspronkelijk bedoeld was: voor de happy few. Bibliotheken zijn bang de race te missen, maar misschien is in dit geval een paar rondes toekijken verstandiger dan direct actief deel te nemen. Of willen ze nog snel hun jaarbudget opmaken voordat het nieuwe kabinet besluit dat boeken in bibliotheken als linkse hobby een gevaar vormen voor de rust in het land?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: